Schietsportvereniging "Bullet-Proof"

Opgericht 1988
Aantal leden 43

Bullet-Proof is een kleine schiet vereniging op gericht in 1988 door onze Wijlen Erevoorzitter Jo van Dongen en onze huidige penningmeester Hein Coomans.

Bij ons staat buiten de veiligheid op de baan ook de gezelligheid hoog in het vaandel. Er worden verschillende knsa disciplines beoefend. Bullet-Proof huurt 2 avonden in de week de schietbanen van de stichting, nl op dinsdag avond de 25 meter baan en op woensdag avond de 25 en de 100 meter baan. De dinsdagavond is gereserveerd voor onze dynamische schutters. Op deze avond trainen zij parcours schieten (IPSC). Parcoursschieten is een dynamische tak van schietsport, die wereldwijd beoefend wordt door jong en oud, man en vrouw, op binnen- en op buitenbanen. In 90 landen meten schutters zich regelmatig met elkaar in nationale en internationale wedstrijden. Parcours kan worden geschoten met handvuurwapens of geweer.

Het motto van IPSC is “DVC”. Dit staat voor Diligentia, Vis, Celeritas (precisie, kracht, snelheid). Behalve het aantal punten dat je schiet is namelijk ook de tijd waarin je dat doet van belang. En omdat elke wedstrijd anders is wordt er tevens een beroep gedaan op het strategisch inzicht van de schutter. De combinatie van deze elementen maakt parcoursschieten een boeiende en veelzijdige vorm van schietsport.

Op de woensdag hebben we de beschikking over de 25 en de 100 meter baan. Er zijn schutters die fanatiek wedstrijd schieten en er zijn schutters die recreatief de schietsport beoefen.

Buiten de verplicht onderlinge competitie organiseren we ook de zo genoemde "fun" wedstrijdjes, zoals bv bowlingpin schieten met alle kalibers pistool en geweer, en rond de kerst de kerstballen shootoff. Op dit soort wedstrijdjes proberen we er ook sociaal een gezellige avond van de maken met een hapje en een drankje.

Dus maak een afspraak en kom op een van de avonden van Bullet-Proof kennis maken met de schietsport.

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.